Tänk om…

Som jag har nämnt förut så är jag en grubblare av rang. Jag har alltid tankar och funderingar som simmar runt i skallen. Häromdagen satt jag tänkte på hur livet hade varit om alla de där OM hade blivit. Ni vet, tänk om jag hade valt en annan väg i karriären, vad hade hänt då? Tänk om jag inte hade varit på den där tillställningen där jag träffade min fru, vem hade jag delat mitt liv med då? Tänk om… Det är inte så att jag på något vis är bitter och sitter och ångrar en massa saker som jag inte har gjort, utan jag är helt enkelt fascinerad av vilka vägar livet tar och hur man hamnar där man hamnar.

Mycket av det som sker är ju en ren slump, som att jag träffade min fru till exempel. Tänk om vi inte hade varit på samma plats vid samma tillfälle, då hade vi förmodligen aldrig träffats alls. Med tanke på att vi var totala främlingar för varandra och att vi inte bodde i samma stad och dessutom träffades i en helt annan stad så är ju chansen ganska liten att vi hade sprungit på varandra någon annanstans. Jag är i vilket fall som helst väldigt glad över att vi råkade träffades just då!

Tänk om jag hade blivit företagare
Andra saker i livet har man mer kontroll över och kan till stora delar styra själv. Som vilken karriär man väljer till exempel. När jag var yngre hade jag en dröm om att starta ett eget företag. Jag ville vara min egen chef så att jag kunde styra över mitt arbete. Idéerna om vilken typ av företag det skulle vara varierade ganska stort, men något företag blev det aldrig. Dels hade jag ingen idé som var tillräckligt bra (även om några av dem kanske hade kunnat blivit något om jag hade fått utveckla dem), och dels så är det ju inte helt lätt att starta eget.

För att starta aktiebolag krävs en kapitalinsats på minst 50 000 kr och det var pengar som jag inte hade, och en enskild firma kändes för osäkert då man som privatperson blir ansvarig för alla skulder som uppstår. Har man otur och företaget går i konkurs och drar på sig stora skulder så kan man få dras med dessa resten av livet, medan man i ett aktiebolag i regel bara riskerar att förlora det satsade kapitalet om företaget går omkull. Jag känner hur avlägset företagarlivet känns nu – jag hade till och med glömt bort detaljerna kring hur man startar upp ett aktiebolag och fick friska upp mitt minne på Heinestams Bolagstjänst när jag skrev det här.

Jag kunde inte vara mer nöjd
Men trots att det inte blev något eget företag för mig så är jag mer än nöjd ändå. Jag valde ju en ännu mer intressant riktning och idag skulle jag inte vilja ha någon annan karriär. Och dessutom är jag i stort sett chef över mitt eget arbete ändå.

Det finns många tänk om, och det är intressant att fundera över dem. För mig är de som en påminnelse om hur fantastiskt härligt och bra mitt liv blev och är!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *